Diş Kaplama Nedir? Diş Kaplama Fiyatları

A+
A-
Diş Kaplama Nedir? Diş Kaplama Fiyatları

Diş Kaplama Nedir?

Son zamanlarda en çok tercih edilmekte olan diş kaplama uygulaması ülkemizde de çok fazla tercih edilmektedir. Dişler insan vücudunda bulunan en sert maddeler olarak bilinmektedir. Bu kadar dayanıklı olmaları elbette ki insanlar için bir avantaj sağlamaktadır. Bu kadar dayanıklı olmaları sayesinde bazı maddeleri çiğnemek, ısırmak veya koparmak daha kolay hale gelebiliyor. Dişler hem besin gibi ihtiyaçların karşılanması için önemlidir. Hem de yüzümüze verdiği estetik güzelliğin en önemli noktasıdır. Ancak dişler herkesin hayatında bir defa dahi olsa sorun olmuştur. Çünkü dişler tıpkı bir bebek gibi sürekli bakım isterler. Bakımları yapılmadığı sürece sorunlar oluştururlar. Dişlerin bakımlarının yapılmaması durumunda dişlerde çürükler, çatlamalar, dişlerin düşmeleri veya şekil bozuklukları oluşabilmektedir.

Birçok diş hastalığının tedavisi şuanda mevcut ancak bu tamamen çözüm olabilir mi bilinmez. Çünkü dişler, deri gibi kendilerini yenileyemezler. Bu yüzden yaşadığınız durum da kimi zaman kalıcı olabilmektedir. Diş kaplama tedavisi genellikle dişlerde bazı maddelerin zararlı yollarla kaybedilmesi durumunda yapılmaktadır.

Çünkü dişler dış etkenlerden çok fazla etkilendiği için zamanla bazı kayıplara uğraşmaktadır. Bu kayıplar sonucunda dişler güçsüz bir hale gelmektedir. Eğer bu kayıplar az ise öncelikle tedavi edilmektedir. Ancak kayıp ilerlemiş durumda ise diş kaplama ile yapay dişler eski dişlerin üzerine yerleştirilmektedir.

Diş kaplama, genellikle dişlerde zamanla oluşan şekil bozukluklarında yapılmaktadır. Ayrıca çeşitli nedenler yüzünden çürüme ve kırıklarda dişlerin hem estetik görünmesi hem de daha az zarar vermelerini sağlamak için yapılan bir işlemdir. Diş kaplama işlemi yapılırken dişin bazı kısımları aşındırılır ve küçük bir kısım bırakılır. Bırakılan bu kısma uygun olarak dişler doktor tarafından tasarlanır. Burada önemli olan dişlerin kişinin hem çenesine hem de yüzüne uygun olarak oluşturulmasıdır. Yapılan bu işlemler özel bir yapıştırıcı ile dişlerin üstüne yerleştirilir ve yapıştırılır. Böylece hastalar daha kolay çiğneyebilir hale geliyorlar. Çünkü diş kaplama yapılmadan önceki dişler hastaların beslenmelerine engel olup sürekli ağrı yaratıyorlar.

diş kapalama porselen diş

Kaplama Çeşitleri

Diş kaplama, genellikle dış yüzeyi porselenden yapılan, yapay dişlerle yapılır. Ancak bu dişlerin kendi içerisinde farklı çeşitleri bulunuyor. Farklı çeşitlerin olmasının sebebi ise kişilerin çene yapılarına uygun olarak kaplama yapılmasıdır. Çene yapılarının farklı olmalarından dolayı farklı diş kaplama işlemi yapılıyor. Bu diş kaplama çeşitlerini şöyle açıklayabiliriz;

1-Porselen Laminate Veneer Diş Kaplama:

Bu diş kaplama yöntemi diğerlerine göre daha farklı yapmaktadır. Bu işlem genelde dişlerin sadece ön kısımlarında yapılıyor. Güzel bir görüntü oluşturan bu diş kaplama çeşidi çoğu hastanın son zamanlarda en çok tercih ettiği yöntemdir. Çünkü hem daha hızlı uygulanabilir hem de çok güzel bir görüntü oluşturan bir kaplama yöntemidir.

2-Zirkonyum Porselen Diş Kaplama:

Zirkongumun kullanılmasıyla dişin güzel görünmesi amacıyla kullanılan bir yöntemdir. Doğal dişlere en yakın yapıda olduğu için doğallığı seven çoğu insanın tercih ettiği bir yöntemdir. Bu yüzden günümüzde en çok tercih edilen yöntemler arasında vardır diyebiliriz.

3-Tam Seramik Empress Diş Kaplama:

Bu uygulama genelde tek diş için yapılan bir uygulama yöntemidir. Bu diş kaplama yöntemi ön tek dişte uygulandığını söyleyebiliriz. Ancak bu uygulamada dezavantajlar vardır. Dezavantajı ise en ufak bir darbede yapılan kaplamanın kırılmasıdır. Bu kırılmadan dolayı çoğu insan bu işlemi tercih etmiyor.

4-Metal Altyapılı Porselen Diş Kaplama:

Bu diş kaplama yönteminde ise genellikle dişlerin ölçüsü alınarak uygulama gerçekleştirilir. Ölçü alındıktan sonra metal altyapısı oluşturulur. Altyapı oluşturmak için hastanın ağzının ölçülmesi gerekiyor. Bu da metal bir madde ile yapılıyor. Ölçü alındıktan sonra metalin aldığı şekle göre hastaya yeni dişler tasarlanıp diş kaplama gerçekleştiriliyor.

diş kaplama porselen diş

Kaplama Nasıl Yapılır?

Diş kaplama, yapılmadan önce belirli aşamalardan geçilmesi gerekiyor. Öncelikle başvurduğunuz hekim diş kaplama ihtiyacınızın olup olmadığına bakar. Eğer dişlerinizde ciddi bir bozukluk veya madde kaybı yaşanmışsa bu durumda diş kaplama işlemi şart olur. Kaplama yapılacağı kesin olunca öncelikle çene ve diş yapınıza göre bir diş kaplama çeşidi seçilmelidir. Çene yapınıza göre seçim yapıldıktan sonra dişlerinizin fazla yerleri özel aletler yardımıyla aşındırılır.

Aşındırma işlemi genelde özel olarak tasarlanmış olan aletler yardımıyla yapılır. Bu aletler yardımıyla diş köküne zarar vermeden küçük bir kısım bırakılır. Fazla kısımlar aşındıktan sonra dişinizin küçük bir kısmı kalacaktık. Bu kısımlara yapılacak olan kaplama takılacaktır. Bundan sonra diş ölçüsü seçilen yönteme göre alınır. Ölçü ise geçici bir madde tarafından yapılır. Bu kaplama geçici olarak hastanın ağzında bulunur. Eğer bu süreç içerisinde bir sorun yoksa porselenden yapılan kaplamalar dişlere uygulanır.

Ölçü alındıktan sonra dişlere uygun bir kaplama porselen dişler yapılır. Yapılan dişler çeneye uygun mu diye test edilir. Eğer uygunsa özel bir yapıştırıcı ile eski dişlerin üzerine yapıştırılır. Böylece artık hasta yeni dişlerine kavuşur ve kullanabilir hale gelir. İşlem sonrasında ise çeşitli aşamalar bulunuyor. Bu aşamalar ise doktorunuzun size tavsiyeleri yardımıyla gerçekleşecektir. Bu tavsiyelere çok dikkat etmeniz gerekiyor.

diş kaplama porselen diş

Diş Kaplama Fiyatları 2022

Diş kaplama, fiyatları bilindiği üzere genelde özel hastanelerde yapılan bir işlemdir. Çünkü bazı malzemeleri bazen yurtdışından getirtilen malzemeler olabiliyorlar. Çoğu kişi de özel hastaneleri tercihe ediyor. Çünkü özel hastaneler hizmet konusunda daha titiz diyebiliriz. Özel kliniklerde kişiye özel hizmet uygulanmaktadır. Çoğu kişi de bu hizmetten yararlanmak istiyor. Diş kaplama ise hijyen ve titizlik isteyen bir ortamda gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde ağız ve diş etlerinde çeşitli enfeksiyon hastalıkları oluşabilir.

Çoğu insanın en büyük korkusu da bu durum yüzünden hastalık veya bakteri bulaşması durumudur. Bundan dolayı çoğu kişi iyi bir hastane araştırma yapmakta. İyi bir hastanede tedavi görmek çoğu kişinin isteğidir. Ancak bazı insanlar bu durumdan emin olamıyor. Eğer emin olamıyorsanız tedavi göreceğiniz hastaneye ziyarette bulunabilirsiniz. Böylece gönül rahatlığıyla tedavi yapma şansını yakalayabilirsiniz.

Bundan dolayı özel hastanelerde fiyatlar değişiklik gösterebilir. Çünkü her hastanenin kendine göre bir fiyat listesi ve kriterleri bulunuyor. Doktorlar da hastalarının işlemlerine göre fiyat biçebiliyorlar. Çünkü her hastanın kendine göre bir çene yapısı ve dış yapısı bulunuyor.

Aynı zamanda dişlerdeki bozukluk her hastada aynı olamayabilir. Yani bazı hastalar çok işleme ihtiyaç duyarken kimisi de az işleme ihtiyaç duyuyor. Bu da diş kaplama işleminin fiyatına dahil edilebilir bir durumdur. Bütün bunları göz önünde bulundurursak fiyatlar için net bir şey söylemenin mümkün olmadığını söyleyebiliriz.

Çünkü belirli bir fiyat söylenirse sizleri yanıltmak gibi olabilir. Bunun için diş kaplama işlemi yapacak hastaların doktorlarına görüşmeleri ve buna göre bir fiyat almaları daha doğrudur.

diş kaplama porselen diş

Diş Kaplama Öncesi ve Sonrası

Diş kaplama öncesi ve sonrasında belirli aşamalar bulunuyor bu aşamaların takip edilmesi kaplamanın daha iyi sonuç vermesine yardımcı olabilir. Öncelik işlem öncesinden bahsetmemiz gerekiyor. Bunlar;

  • İşlem öncesine dişler uzman hekim tarafından muayene edilir. Bu muayene sonucunda hastaya hangi uygulamanın yapılacağı karar verilir.
  • Karar verme aşaması bittikten sonra dişler temizlenir.
  • Temizlik işi de sona erdikten sonra dişlerin bir kalıbı çıkarılır. Böylece çeneye en uygun diş yapısı oluşturulur.
  • Diş yapılarının kopyası oluşturulduktan sonra deneme amaçlı hastaya uygulanır. Uygulama süresinde bir sorun oluşmadığı sürece diş kaplama işlemi gerçekleştirilir.
  • İşlem genelde iki ya da üç seans içerisinde sonra ermektedir.

Diş kaplama işlemi böylece bitirilmiş oluyor. İlerleyen süreçte işte bazı doktor kontrolleri mutlaka gerçekleştirilir. Bunun yanında ise işlem sonrasında da gerçekleştirmesi gerek adımlar vardır. Bunlara ise şöyle diyebiliriz;

  • Dişlerinizi mutlaka daha önceki dişler gibi sürekli fırçalamak gerekiyor.
  • Yılda iki kere doktor kontrolüne gidilmesi gerekiyor.
  • Yemek artıklarının dişlerinizde kalması durumunda size verilen özel temizleyiciler yardımıyla temizliğini yapmanız gerekiyor.
  • Dişlerin kaplandığı ilk zamanlar ağrıların olması elbette mümkündür. Bu durum geçmediği sürece doktorunuzdan ağrı kesici alabilirsiniz.
  • Sık sık diş ipi kullanımı olmalıdır.
  • Sert kabuklu yiyecekler dişler yardımıyla kırılmaması gerekiyor. Bu durumlarda kaplamalarda çatlama veya kırılma oluşabilir.

Diş uygulaması sonrasında bu gibi şeyler yapılabilir. Bu adımların takip edilmesi diş sağlığı açısından önem taşımaktadır.

Diş beyazlatma yöntemleri için TIKLAYINIZ..

diş kaplama porselen diş

Diş Kaplama İyi Midir?

Bu işlem hakkında en çok merak edilen sorulardan birisi de, diş kaplamanın iyi olup olmadığıdır. Çoğu insan diş kaplama işleminin riskli ve zararlı olduğu düşüncesi bulunuyor. Ancak böyle bir düşünce olmamalı çünkü sonuç olarak diş kaplama işlemi elbette hastanın yararına olan bir işlemdir. Herhangi bir risk taşıyan bir durum değildir. Çünkü işlem diş etlerine veya diş köküne zarar verebilecek bir durumda değildir.

Aynı zamanda bu işlem her hastaya yapılacak bir uygulama da değildir. Çünkü işlem yapılmadan önce doktorunuz dişlerinize uygun olan tedavi yöntemini sizlere sunar. Diş kaplama ihtiyacınızın var ise de bunu sizlere belirtir ve sizlerin görüşlerini alır.

Bundan sonraki aşamada ise de korkulacak ve endişe edilecek bir durum yoktur. Çünkü diş kaplama işleminde şiddetli ağrılar veya ağır işlemler mevcut değildir. Elbette işlem öncesi ve işlem sonrasında hafif ağrılarınız oluşabilir bu normal bir durumdur.

Ancak ağrılar genellikle geçici olarak var olurlar. Burada bahsedeceğimiz tek olumsuz şey ise diş kaplama işleminden sonra ağız bakımının çok sık olmasıdır. Çünkü diş kaplama çok özen ve bakım isteyen bir tedavidir. Bu durum içerisinde sert yiyeceklerin de yenmemesi gerekiyor aksi takdirde dişlerde kırılmalar ve çatlamalar oluşabilir. Bu işlemde olumsuz diyebileceğimiz tek şey bu olabilir.

 

diş kapalama porselen diş

Diş Kaplama Yaptıranların Yorumları

Diş kaplama işlemi yapan çoğu kişinin yorumunu internet sitelerinde bulabilirsiniz. Bu sitelerde genellikle diş kaplama öncesi ve sonrasındaki süreçleri olumlu ve olumsuz sonuçları görebilirsiniz. Bu yorumlar sizlere biraz olsun yol gösterebilir. Ancak bu yorumların kim veya kimler tarafından yapıldığını bilmediğimize de dikkat etmeliyiz. Çünkü bazen bu yorum ve görüşler sizleri yanıltabilir. Bunu yerine çevrenizde bulunan diş kaplama yaptıran kişilerle konuşmanız ve onlardan fikir almanız daha makul olabilir. Bu sizleri daha doğru bir yola götürecektir.

İnternet sitesinde bilindiği üzere birçok gerçek olmayan hesaplar veya yanlış bilgiler bulunduran siteler bulunuyor. Bu siteleri ayırt etmeniz elbette mümkün değildir. Bu yüzden araştırma yaparken internet siteleri sizler için ilk adım olmamalıdır.

Günlük yaşamınızdaki kişilerle iletişim kurmanız merak ettikleriniz sormanız daha mantıklı bir tercih olabilir. Ancak bu sitelerde hiç araştırma yapmamanız gerektiği anlamına gelmiyor. Elbette internet sitelerinde doğru bilgiler de mevcuttur. Bu yüzden siteleri iyi bir şekilde incelemek gerekiyor aksi takdirde doğru veya yanlış bilgiler olup olmadığını anlamak mümkün değildir.

Sitemizde bulunan diğer diş uygulamaları için TIKLAYINIZ

Estetik hakkında en güncel ve en doğru bilgileri sizlere ulaştırmak için çalışmaktayız. Düzenli olarak güncellenen sitemizde tüm konuları rahatlıkla bulabilir, tercih edeceğiniz estetik operasyonla ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 11 Yorum
  1. özer dedi ki:

    fiyatlar belli mi ?

    1. Onur dedi ki:

      değişiklik göstermektedir

  2. sude dedi ki:

    zirkonyum favorim

  3. metehan dedi ki:

    zor işler

  4. cansu dedi ki:

    güzel ve estetik

  5. dilek dedi ki:

    yaptırıcam ucuzlarsa

  6. almina dedi ki:

    elinize sağlık. Bütün bilgiler mevcut

  7. fatma dedi ki:

    ağrıyor mu acaba

  8. bade dedi ki:

    güzel gülüşler 🙂

  9. yaren dedi ki:

    sevdim bu siteyi

    1. Onur dedi ki:

      teşekkürler