Diaformin ile Zayıflama ✓ Antidiyabetik İlaçlar ile Zayıflama

A+
A-
Diaformin ile Zayıflama ✓ Antidiyabetik İlaçlar ile Zayıflama
Son zamanlarda özellikle yaz ayları yaklaşırken sıklıkla aranan konuların başında zayıflama yöntemleri gelmektedir. Diaformin ile Zayıflama ise kilosu olan kişilerin tercih ettiği alternatif yöntemlerden biridir. Bir çok çeşit zayıflama yöntemi bulunmaktadır. Cerrahi bir operasyon geçirmek istemeyen hastlar genel olarak ilaç ile zayıflamayı tercih etmektedir. Bu ilaçlardan en çok tercih edilen Saxenda , Glifor, Bekunis, Diaformin yada metformin içeren ürünlerdir. Bu yazımızda size Diaformin ile zayıflama, Diaformin kullanımı, Diaformin etkileri, Diaformin ne işe yarar, Diaformin nasıl kullanılır, Diaformin fiyatı, Diaformin ile kilo verme, Diaformin etkileri, Diaformin yan etkileri gibi bir çok sorunun cevabını vermeye çalışacağız. Gelin şimdi beraber kilo verme konusunda etkili olan ürünlerden biri olan Diformin ile kilo verme yazımıza bir göz atalım.

Diaformin ile Zayıflama

Diaformin ile zayıflama, son dönemde en çok ilgi gören kilo verme yöntemlerinden biridir. Tip-2 diyabet sağlığı sorunlarının tedavi edilmesinde kullanılan antidiyabetik ilaçlar, özellikle kısa sürede kilo vermek isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Antidiyabetik ilaçlar, her ne kadar kilo kaybı konusunda kontrol edici nitelikte olsa da mutlaka uzman hekim gözetiminde ve belli başlı püf noktalara dikkat edilerek kullanılmalıdır. Diaformin de aynı şekilde diğer antidiyabetik ilaçlarda olduğu gibi etkiler gösterir.

Dolayısıyla Diaformin’in de uzman hekim gözetiminde alınması son derece önemlidir. Bununla birlikte Diaformin, doğru bir tedavi yöntemi ve kompleks bir uygulama süreciyle kısa sürede arzu ettiğiniz düzeyde kilo vermenizi sağlayabilir.

Diaformin ile zayıflamak mümkün mü?  zararları nelerdir? yan etkileri nelerdir? gibi sorular başta olmak üzere Diaformin ile zayıflama hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Saxenda ile zayıflama ( 10-18 kilo verme ) 

Diaformin Nedir, Ne İşe Yarar?

Diaformin ile zayıflama, ilaç kullanarak kilo vermek isteyenler için son derece ideal bir alternatiftir. Bununla birlikte zayıflama sürecinde ilaç kullanımı, mutlaka uzman hekim görüşleriyle planlanması gereken komplike bir süreçtir. Özellikle antidiyabetik ilaçların kullanımında uzman hekim desteği almak, hayati düzeyde önem taşır.

Antidiyabetik ilaçlar temel olarak metmorfin hidroklorür içeriğine sahiptir. Yüksek düzeyde kilolu kişilerde tedavi amacıyla kullanılan metmorfin, kan şekerini dengeleme işlevi gösterir. Kan şekerinin dengelenmesi ise büyük oranda iştah ve yeme isteğinin kontrol altına alınması anlamına gelir.

Dolayısıyla Diaformin ya da diğer antidiyabetik ilaçlar, doğrudan zayıflama ilacı olarak kullanılamaz.

Bu tarz ilaçlar, kan şekerinizi dengeleyerek iştahınızı kontrol altına almanızı sağlar. İştahınızı kontrol altına alarak baskılamanız ise dolaylı yollardan kilo kaybetmenizi sağlayacaktır. Tüm bunlardan anlaşılacağı üzere Diaformin kullanımı, tek başına bir zayıflama yöntemi değildir. Ancak kompleks bir sürecin parçası olarak Diaformin kullanılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Glifor ile zayıflama 

Diaformin Nedir?

Diaformin, içeriğinde bulunan metmorfin etkeni aracılığıyla kan şekerini düzenleyen ve çoğunlukla Tip-2 diyabet hastalığının tedavi edilmesinde kullanılan bir ilaçtır. Oral yolla alınır. Şeker düzeyini ayarlayarak, optimal seviyede olması gereken noktaya getirir. Bir diğer etkisi ise iştahı baskı altına alarak yemek yeme isteğini önleme üzerinedir.

Bununla birlikte Diaformin’in tıbbi olarak şeker hastalığının kontrol altına alınması amacıyla üretildiği unutulmamalıdır. Dolayısıyla Diaformin ile zayıflama, bazı özel durumlarda ciddi sağlık sorunlarına ve istenmeyen hallere neden olabilir. Özellikle insülin direnci olmayan kişilerde önemli düzeyde yan etkiler gösterebilir.

Ayrıca Diaformin’in yanlış ya da uygun olmayan kişiler tarafından kullanılması halinde bazı yan etkilerin gözlemlenmesi de olasıdır. Kusma, mide bulantısı, baş ağrısı, ishal, metabolizma problemleri, hazımsızlık, bulantı, çarpıntı, nefes almada güçlük gibi yan etkiler uygun olmayan Diaformin kullanımında ortaya çıkabilir.

Diaformin Ne İşe Yarar?

Diaformin ile zayıflama, diyetisyen ve endokrinoloji uzmanının ortak görüşü ile uygulanabilecek bir kilo verme programıdır. Diğer birçok ilaçla zayıflama yönteminde olduğu gibi mutlaka komplike ve detaylı bir çalışmanın parçası olarak kullanılmalıdır. Doğru bir diyet programı hazırlanmalı ve bu programa spor uygulamaları da eşlik etmelidir.

Bununla birlikte Diaformin, kan şekerini düzenleme işlevine sahiptir. Kan şekerinin düzenlenmesi ve kontrol altına alınması ise en kesin ifade ile iştahın kesilmesi anlamına gelir. İlacın iştah kesici özelliğe sahip olması, bazı kişilerde ciddi sağlık problemlerine neden olabilir.

Bu bakımdan Diaformin’in mutlaka uzman hekim tavsiyesi ve gözetiminde kullanılması önerilir.

Tüm bu durumlara karşın sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız, zayıflama sürecine destek olabilecek ek uygulamalara yönelmek sürecin verimliliğini artırabilir. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli detay, tercih edeceğiniz yöntemin diyetisyen ya da uzman hekimlerin tavsiyelerine uygunluğunu doğru şekilde değerlendirmekten geçer.

Diaformin Nasıl Kullanılır?

Diaformin, mutlaka uzman hekim görüşleri tarafından belirlenen dozajda gündelik olarak kullanılmalıdır. Belirtildiğinin aksine Diaformin’i doğrudan zayıflamak amacıyla, uzman hekim tavsiyesinden bağımsız olarak ya da olması gereken dozajdan daha fazla kullanmanız halinde ciddi derece sağlık sorunları ortaya çıkabilir.

Hatta Tip-2 diyabet hastalarının da Diaformin kullanımında mutlaka uzman hekim tavsiyelerine uyması gerekir. Diyabet hastaları da yine uzman hekiminin belirttiği ölçüde ve miktarda ilacı kullanmalıdır. Dolayısıyla zayıflamak amacıyla kişisel tercihleriniz doğrultusunda Diaformin kullanımı kesinlikle önerilmez.

Şeker hastaları için geliştirilen birçok ilaçta olduğu gibi Diaformin’de gündelik yaşamınızı ya da hayat standartlarınızı etkileyen bazı yan etkilere neden olabilir. Özellikle kusma, bulantı, halsizlik, ishal ya da aniden yoğun iştah kesilmesi gibi komplikasyonlar şeker ilaçlarının yoğun olarak neden olduğu bazı yan etkilerdir.

Diaformin İlacının Etken Maddesi Nedir?

Diaformin’in etken maddesi diğer diyabet ilaçlarında olduğu gibi metformin hidroklorürdür. Metmorfin etkeni diyabet tedavisinde birinci basamak uygulamalarda yaygın olarak tercih edilir. Bu etken madde çoğunlukla iyi şekilde tolere edilmesiyle tanınır. Bunun yanı sıra metmorfinin bazı yaygın yan etkileri de vardır.

Yoğun mide bulantısı, kusma ya da kusma isteği, ishal benzeri türden yan etkiler metmorfin içeren ilaç kullanımında yaygın olarak gözlemlenir. Metmorfinin bir diğer yan etkisi ise böbrek üzerinedir. Yüksek dozajda kullanılması halinde böbrekte telafi edilmesi güç sorunlara neden olabilir. Dolayısıyla özellikle böbrek sorunu olan kişilerin metmorfin içeren ilaçları kullanmadan önce uzman hekime hastalık öyküsü hakkında bilgi vermesinde fayda vardır.

Diaformin ile Zayıflama

Diaformin İşe Yarar mı?

Merak edilen başlıklardan biri. Diaformin ile zayıflama, kısa ve uzun vadede önemli etkiler gösterebilecek niteliktedir. Bununla birlikte Diaformin’in aşırı kilolu diyabet hastaları için geliştirilen bir ilaç olduğu akıldan çıkarılmamalıdır. Doğrudan Tip-2 diyabet sorunu bulunan kişilerde insulin dengesini korumak amacıyla geliştirilmiştir.

Aynı zamanda vücuttaki glikoz seviyesini düzenleme işlevini de yerine getirir. Dolayısıyla Diaformin’in doğru bir kombine zayıflama programıyla birlikte rutin şekilde kullanılması önemli ölçüde zayıflama talebinize cevap verecektir. Belirtilen dozajda günlük olarak Diaformin kullanarak kısa vadede arzu ettiğiniz kilo kaybını gerçekleştirebilirsiniz.

Diafomin ile Zayıflamak Mümkün mü?

Diaformin ile zayıflama her ne kadar mümkün olsa da mutlaka uzman hekim tavsiyesi ile ilacın alınması gerekir. Zayıflama programının içeriği ve düzeni de yine uzman hekimin görüşleri doğrultusunda planlanmalıdır. Diyabet tedavisinde kullanılan ilaçların hekim gözetiminden bağımsız olarak alınması, ciddi riskler oluşturabilir.

Bununla birlikte özelikle diyabet sorunu yaşayan ve yüksek düzeyde kilolu kişilerin Diaformin kullanması önemli ölçüde işe yarayacaktır. Fazla kilolarınızdan arınmak istiyorsanız ve şeker hastasıysanız reçeteli olarak Diaformin kullanmak, arzu ettiğiniz kiloya ulaşmak için son derece doğru olacaktır.

Ayrıca Diaformin’in antidiyabetik bir ilaç olduğunu unutmamanız gerekir. Dolayısıyla ilacın pankreasın ürettiği insulini dengelemeyi hedeflediği bilinmelidir. İnsulin, temel olarak bir hormon proteinidir. İnsulin direncini azaltan Diaformin, kilo kaybı açısından oldukça önemli olan bu hormonun etkisi üzerinde işlev gösterir. Bu doğrultuda böbrek ya da pankreas sağlığı sorunları yaşıyorsanız mutlaka uzman hekim görüşleriyle Diaformin kullanmanız gerekir.

Diaformin Kullananlar

Diaformin kullananlar büyük oranda ilacın etkisinden memnundur. Bununla birlikte günümüzde hemen herkes en kısa şekilde zayıflamanın yollarını araştırmaktadır. Genel olarak antidiyabetik etkili ilaçlarla zayıflama yöntemleri, özellikle son dönemde fazlasıyla tercih ediliyor. Diaformin ise bu alanda en etkili ve verimli ilaçlardan biridir.

Buna karşın diyabet ilaçları ile zayıflama yöntemini tercih etmek, bazı durumlarda tehlikeli olabilir. Hekim tavsiyesi ile reçeteli olarak Diaformin kullanacaksanız bu noktada ilacın birçok avantajı olduğunu söylemek mümkündür. Diğer tüm antidiyabetik ilaçlar gibi Diaformin de kan şekeri ve insülini dengeleyerek iştah üzerinde etki gösterir.

Dolayısıyla yüksek kilodaysanız ve istenmeyen kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız Diaformin’in iştahınızı önemli ölçüde kontrol edeceğini söylemek de mümkündür. Bununla birlikte sadece Diaformin kullanarak zayıflamaya çalışmak, arzu ettiğiniz arzu ettiğiniz kiloya ulaşmanızı sağlayamayabilir.

Özellikle Diaformin kullananlar tarafından yapılan yorumlara bakıldığında zayıflama sürecinde diyet listesi ve spor uygulamalarının sağladığı etki açık bir şekilde görülmektedir.

Diaformin Ne Sıklıkla Kullanılmalıdır?

Diaformin ile zayıflama süreci önemli bir konudur. İlacı hangi dozla ve ne sıklıkla kullanmanız gerektiği uzman hekim tarafından belirlenmelidir. Reçeteli olarak ilacı kullanmaya başlamanıza karar verilmesi halinde doktorunuz size ilacı nasıl tüketmeniz gerektiği konusunda bilgi verecektir. Buna karşın Diaformin’in önerilen kullanım sıklığı günlük olarak belirlenir.

Diaformin’in önerilen kullanımı ise tek bir dozu günde üç farklı zaman dilimine bölerek tüketmektir. 1000 ve 500 mg olmak üzere 2 farklı türü olan Diaformin’in hangisinin sizin için uygun olduğuna da yine uzman hekim karar verecektir. Yemek yerken ya da yemekten hemen sonra ilacı tüketerek hekim tarafından belirtilen gündelik dozajı almanız mümkündür.

Diaformin ile Zayıflama

Diaformin İlacını Kimler Kullanabilir?

Bu ilaç için önemli başlıklardan biri. Diaformin ile zayıflama yöntemi herkes için uygun olmayabilir. İnsülin tedavisinde yaygın olarak kullanılan bu ilaç, temel olarak pankreas üzerinde etkilidir. Protein hormonu olan insülin üretimini dengeleme etkisi gösterir. Diaformin’in geliştirilmesindeki temel amaç pankreasın daha verimli ve sağlıklı çalışmasını sağlamak üzerinedir.

İnsülin üretiminin sağlıklı bir insanda olduğundan farklı olması halinde, vücutta yüksek düzeyde glikoz salgılanmaktadır.

Glikoz ise kilo almanıza neden olan en önemli etkenlerden biridir. Dolayısıyla Diaformin büyük oranda diyabet hastaları tarafından kullanılması gereken bir ilaçtır.

Bununla birlikte ilacı doğrudan zayıflamak amacıyla kullanmak istiyorsanız bu noktada kesinlikle uzman hekim desteğine başvurmanız gerekmektedir.

Özellikle pankreas, böbrek ve diyabet sağlığı sorunu yaşayanların mutlaka yaşadıkları problemi doktora bildirmeleri son derece önemlidir. Birçok antidiyabetik ilaçta olduğu gibi Diaformin’de önemli ölçüde yan etkiler göstermektedir. Bu yan etkiler yaşam standardınızı ve genel sağlığınızı etkileme potansiyeline sahiptir.

Diaformin ile Zayıflama

Diaformin’in İçeriğinde Hangi Etkenler Var?

Diaformin ile zayıflama arzusunda olanların en çok merak ettiği konulardan biri de ilacın içeriğidir. Yoğun metmorfin hidroklorür içeriğine sahip olan Daiformin’de alerjik reaksiyona sebebiyet verebilecek bazı bileşenler de vardır. Dolayısıyla ilacı kullanmadan önce içeriğine bakmanız önerilmektedir. Diaformin içeriğinde yer alan bileşen ve etkenler arasında en önemlileri şunlardır:

  • Metmorfin hidroklorür,
  • Magnezyum sterat,
  • Avisel pH 102,
  • PKV K30,
  • Titanyum dioksit,
  • Etil alkol

Diaformin Yan Etkileri Nelerdir?

Bu ilacın yan etkileri de yine Diaformin ile zayıflama talebinde olanların en çok merak ettiği konulardandır. Hemen her ilaçta olduğu gibi Diaformin’de de bazı potansiyel yan etki riskleri vardır. Bu yan etkilerin büyük bir bölümü yaygın sıklıkla gözlemlenmez. Diaformin’in yan etkileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Kusma ve bulantı,
  • Yüksek düzeyde halsizlik,
  • Ağızda hissedilen metalik tat dokusu,
  • Nefes almada güçlük ve nefes alma düzensizlikleri,
  • Yüksek şiddette karın ağrısı ve buna paralel olarak hazımsızlık,
  • Kurdeşen ya da döküntü gibi cilt yüzeyindeki farklı boyutlarda lekelenmeler,
  • Boğaz ya da dilde gözlemlenen şişme veya şişlik hissi,

Zayıflama sürecinde Diaformin kullanırken mutlaka uzman doktor tavsiyesine başvurmalısınız. İlaç kesinlikle hekim tarafından belirtilen dozajda ve sıklıkla, yine hekim tarafından tavsiye edildiği şekilde kullanılmalıdır. Aksi durumlarda ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkması olasıdır.

 

Diaformin + Metformin Sık Sorulan Sorular

DİAFORMİN®'i yemekle aynı anda veya yemekten hemen sonra almanız bu ilacın sindirim sisteminizi etkileyen etkilerinin oluşmasını önlemektedir.
Metformin genellikle vücut tarafından iyi tolere edilmektedir. Yaygın yan etkiler arasında ishal, mide bulantısı ve karın ağrısı bulunmaktadır. Böbrek rahatsızlığı olan kişilerin doktor kontrolünde kullanması gerekmektedir.
Endokrinoloji uzmanı tarafından verilen bu ilaç kesin kilo kaybı sağlamaktadır. Ve İştahınızı da kesmektedir.
3 ile 6 ay metformin kullanımında hastaların genel olarak yarısında adet düzeni sağlanmaktadır. Bunun yanında çok uzun süreli kullanımda kıllanma üzerine olumlu etkileri bulunmaktadır.
ABD'li bilim insanları tarafından, kan şekerini düzenlemek için kullanılan 'metformin' ilacının yaşlanmaya karşı olan etkisiyle, insan ömrünü sağlıklı olarak ortalama 120 yaşa çıkaracağını kanıtlanmıştır.

Estetik hakkında en güncel ve en doğru bilgileri sizlere ulaştırmak için çalışmaktayız. Düzenli olarak güncellenen sitemizde tüm konuları rahatlıkla bulabilir, tercih edeceğiniz estetik operasyonla ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. mustafa dedi ki:

    diaformin zayıflamaya baya yardımcı

  2. sinem dedi ki:

    diaformin ile zayıflama basit ve pratik. ama saxenda zayıflama iğnesi tercihim