Ozon Terapi Nedir?

A+
A-
Ozon Terapi Nedir?

Ozon Terapi Nedir?

Teknolojinin giderek gelişmesi ile birlikte pek çok hastalığa ve farklı soruna iyi gelmekte olan tedavi yöntemlerinden birisi Ozon terapi uygulamasıdır. Ozon terapisi ya da ozon tedavisi olarak da bilinmektedir.

Bu uygulamada amaç, tedavi alacak kişinin vücuduna ozon maddesinin girmesi işlemidir. Bu işlem çeşitli yöntemler ile yapılabilmektedir. Ozon, 3 oksijen atomunun bir araya gelerek kararsız bir yapı oluşturmasına verilen addır (O3). Bu kararsız yapının oksitleme özelliği oldukça yüksektir. Vücuttaki çeşitli mikroorganizmaları ve zararlı maddeleri oksitleyerek vücuttan uzaklaştırmaya yaramaktadır.

 

Ozon terapi Nasıl Yapılmaktadır?

Ozon terapi nasıl yapılır sorusu da hastaların merak ettiği bir diğer konu olmaktadır. Bu uygulamanın yapılma işlemi son derece basittir. Farklı yöntemleri bulunan ozon terapi hastaya gerek genel, gerekse lokal olacak şekilde yapılmaktadır. Eğer belirli bir bölgedeki sorunları gidermesi isteniyor ise lokal olarak ozon tedavisi uygulanmaktadır. Yada aynı şekilde hastanın genel durumunun iyileşmesi adına ozon tedavisi intravenöz olarak kana da verilebilmektedir. Böylece ozon vücuttaki tüm bölgeleri gezerek pek çok farklı sorunun iyileşmesinde yardımcı olabilmektedir.

Ozon terapi uygulanırken vücuttan bir miktar kan alınır ve bu kana vücut dışarısında son derece güvenilir ve hijyenik koşullar ile hızlı bir şekilde ozon yüklemesi yapılır. Kana uygulanacak olan ozonun dozu hekim tarafından hastanın problem türüne göre belirlenmektedir. Daha sonra ozon eklemesi yapılmış olan kan, tekrar vücuda geri verilir ve ozon terapisi bu şekilde tamamlanmış olur.

Bir diğer ozon tedavi yöntemi ise ozon sauna tedavisidir. Bu tedavi şeklinde ozon bileşiği hava yolu ile hastanın bulunduğu odaya ya da bölgeye verilir, ozonun cilt tarafından emilmesi sağlanmaktadır. Bu işlem bir önceki işlemden daha uzun sürebilmektedir. Cilt için ozon terapisi gibi tedavi yöntemlerinde daha çok ozon sauna tedavisi uygulanmaktadır. Fakat her iki yöntem de son derece etkili sonuçlar vermektedir.

 

Ozon Terapi Faydaları Nelerdir?

Ozon terapi faydaları oldukça fazladır. Vücuttaki pek çok toksini ve zararlı organizmaları oksitleyerek yok edebilme becerisine sahip olmaktadır. Vücuda girdiğinde kişideki farklı sorunların iyileşmesine yardımcı olabilmektedir.

Ozon terapisinin kullanıldığı bazı sorunlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Kanser
  • Kulak rahatsızlıkları
  • Migren
  • Diş rahatsızlıkları
  • Vücuttaki çeşitli enfeksiyonlar
  • Eklem ağrıları gibi romatizmal rahatsızlıklar
  • Göz rahatsızlıkları
  • Sedef, egzama gibi çeşitli cilt rahatsızlıkları
  • Diyabet

 

Ozon terapisi cilt için son derece yararlıdır. Özellikle hastalar, ciltteki kuruluk, pütürlü görünüme sebep olan ketarozis pilaris, sedef, egzama ve kanser gibi cilt hastalıklarda ozon terapisinden oldukça fayda gördüğünü belirtmişlerdir. Ozon terapi cilde iyi gelir mi diye soran kişilerin mutlaka bu tedaviye bir şans vermeleri tavsiye edilmektedir.

Ozon terapisi bunun yanında, cilt bakımında da çokça kullanılmaktadır. Yani ozon terapisini yaptırmak için herhangi bir sorununuz olmasına gerek yoktur. Ozon terapi cilt bakımı yaptıranlar ciltlerinin çok daha canlı göründüğünü söylemektedir.

Buna ek olarak, ozon bileşiği, vücuttaki oksidanları oksitleyerek yok ettiği için bir antioksidan görevi görmektedir. Böylece ozon terapi anti aging, yani yaşlanma karşıtı bir tedavi olarak da görülmektedir.

Ozon terapi cilt bakımı nasıl yapılır sorusunun cevabı olarak ise damar yolu ile boyun, yüz, göz ve şakak bölgesine ozon terapisi uygulaması yapıldığı söylenmektedir. Damar yolu ile birlikte kana karışan ozon bileşiği çok hızlı bir şekilde ciltte güzel etkiler bırakmaktadır. Bu nedenle ozon terapi cilde faydaları açısından çok önemli bir yere sahiptir.

Ozon Terapi

Ozon Terapi Öncesi ve Sonrası Neler Yapılmaktadır?

Uygulama öncesi ve sonrasında yapılması gereken birtakım uygulamalar bulunmaktadır. Ozon terapi uygulayacak doktor ya da uzman, size tedavinize uygun olacak şekilde ozon terapi öncesi ve sonrasında neler yapmanız gerektiği hakkında bilgilendirmeler yapacaktır. Fakat genel olarak şunlar söylenebilir: Ozon terapi öncesi 24 saat içerisinde vücut fazla yorulmamalıdır. Bunun sebebi olarak ise vücuttaki toksin ve oksidan maddelerin artışının tedaviyi yavaşlatabilme etkisidir. Buna ek olarak, ozon terapisi öncesinde alkol ve sigara alımı yapılmamalı ya da minimuma indirilmektedir.

Ozon terapi sonrasında da alkol ve sigara alımı mümkün olabilecek en düşük seviyede olmalı ya da tamamen durdurulmaktadır. Bu durum, sağlıklı yaşam için de son derece önemlidir. Ozon terapi sonrasında hastalardan bol su içmesi istenmektedir. Böylece vücuttaki toksinler çok daha hızlı bir şekilde atılacak ve hasta Ozon terapi çok daha fazla fayda sağlamaktadır. Buna ek olarak, ilk birkaç gün ağır egzersizler yapmaktan kaçınılmalıdır.

Vücuda sağlıksız yiyecek ve içecek türleri alınmamalıdır. Gerekirse özel bir diyet yapılmalıdır. Fakat genel olarak ozon terapisi öncesi ve sonrasında vücuda iyi gelecek bol su içmek, sağlıklı beslenmek gibi uygulamalar yapılması istenmektedir. Bu şekilde ozon terapi faydaları çok daha fazla olacaktır.

Ozon Terapi Hangi Hastalıklarda Kullanılmaktadır?

Ozon terapi uygulamasının kullanıldığı pek çok hastalık mevcuttur. Kansere dahi iyi gelebilen ozon terapi bu nedenle kullanım alanı son derece geniştir. Cilt bakımından kalp rahatsızlıklarına, solunum hastalıklarından eklem rahatsızlıklarına kadar pek çok hastalıkta ozon terapisi hastalara iyi gelmektedir.

Ozon Terapi

Ozon Terapi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Ozon terapisi hastalarda çok daha kaliteli bir yaşamın ilk adımı olabilmektedir. Bunun için hastalarda ne gibi problemler olduğu tespit edilmelidir. Daha sonra bu hastalıklara uygun olan doz ve seanslara göre tedavi başlamalıdır. Özellikle cilt bakımı ve kulak çınlaması gibi durumlara ozon terapi çok iyi geldiğini söyleyen kişilerin sayısı oldukça fazladır.

Kulak çınlamasında ozon terapi bilinmeyen sebeple ortaya çıkan ince sesin hastalar tarafından artık duyulmamasına ya da azalmasına yardımcı bir tedavidir. Hastalara intravenöz olarak uygulanabilen ozon tedavisi ile birlikte kulak çınlamasından birkaç seansta kurtulabilmeniz mümkündür. Daha sonrasında sağlıklı beslenerek bu süreci desteklemeniz gerekmektedir.

Özellikle kulak çınlamasını tetikleyecek olan sigara, alkol ve fazla tuz alımı sınırlandırılmalıdır. Bu sayede ozon terapisinin etkisi çok daha yüksek olacaktır. Ozon terapisinin kulak çınlamasına iyi geldiği pek çok çalışma ile kanıtlanmıştır.

Saça ozon terapi yapılarak saç köklerinin güçlenmesi ve kellik, ince ve zayıf saç kökü gibi bazı sorunların ortadan kalkması mümkündür. Bunun için gerek damar yolu ile gerekse ozon sauna terapisi ile bu işlem uygulanabilmektedir.

Ozon tedavisi çeşitleri arasında yer alan ozon sauna terapisidir. Bu tedavi yöntemi damar yolu uygulanmamaktadır. Ozon bileşiğinin hava yolu ile ciltten emilmesine yardımcı olan ozon terapisi şeklidir. Ciltten emilen ozon bileşikleri, saç kökleri güçlendirmeye ve daha güçlü bir şekilde saç foliküllerinden saç çıkmasına yardımcı olmaktadır. Bu sayede ozon terapisi ile birlikte saçlarınızdaki değişikliği kısa bir sürede fark etme imkanına sahip olacaksınız.

Yüze ozon terapi nedir sorusu da pek çok kişi tarafından sorulan bir diğer sorudur. Yüze ozon terapisi, ciltteki kırışıklıkların oluşmasının engellenmesine ve oluşan kırışıklıkların azalmasına yardımcı olabilecek bir terapi şeklidir. Buna ek olarak, yüze ozon terapisi ile birlikte ciltteki pek çok sorun da ortadan kalkabilmektedir. Ciltteki renk farklılıkları, güneş yanıkları, ciltteki kuruluk ve aşırı yağ problemleri gibi problemler de yüze ozon terapisi ile birlikte tedavi edilebilmektedir. Bunun için ozon terapi cilt için son derece faydalı bir tedavidir denilmektedir.

Ozon Terapi Kaç Seans Yapılmaktadır?

Ozon terapi kaç seans yapılması gerektiği çok değişkenlik gösteren bir durumdur. Çünkü bu durum hastanın problemlerine, ozon terapisinin uygulanma şekline ve ozon terapisinin uygulanacağı doz miktarına göre değişebilmektedir.

Hastanın ozon terapisini kaç seans alacağı uzman bir hekim ya da uygulayıcı tarafından iyi bir şekilde analiz edildikten sonra belirlenmektedir. Bu analizde hastanın yaşı, kilosu, çeşitli hastalık ve vücutta var olan problemleri, genetik hastalıkları gibi farklı parametreler dikkate alınmaktadır ve buna göre seans planlaması yapılmaktadır. Bunun için ozon terapisinin kaç seans yapılması gerektiği hakkında kesin bir bilgi yoktur. Fakat genel olarak şu söylenebilir ki; ozon terapi genel olarak 10 ila 15 seans arasında değişiklik göstermektedir. Bu seans sayısı artabilir ya da azalabilir. Hastanın hastalık sayısı ya da hastalığın ağırlığına göre bu sayılar değişmektedir.

Ozon Terapi

Ozon Terapi Kaç Gün Ara ile Yapılmaktadır?

Bu tedavinin kaç gün ara ile yapılacağı da merak edilen bir diğer sorudur. Ozon terapi seans aralıkları çok uzamamalıdır. Bunun için ozon terapisinde seanslar 2 ya da 3 gün aralıklar ile düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Buna göre söyleyebiliriz ki ozon terapisi haftada 2 – 3 kez olacak şekilde ayarlanmaktadır.

 

Ozon Terapi Kaç TL?

Bu uygulama fiyat açısından çok değişiklik gösterebilmektedir. Ozon terapi şekli, uygulama dozu ve seans sayısına göre ozon terapisi fiyatları da değişkenlik göstermektedir. Ozon terapisinin kaç TL olacağı şehirden şehre, hatta ilçeden ilçeye dahi farklılık gösterebilmektedir. Bunun için size en uygun olan fiyatı, size en iyi tedaviyi verecek olan merkezi iyi bir analizle seçmeniz tavsiye edilmektedir.

Ozon Terapisi Kimler Yapabilir?

Bu uygulama, ozon terapisi eğitimi almış olan her hekim tarafından uygulanabilmektedir. Ozon terapi için eğitim alan hekimler kendi alanlarındaki hastalıkları tedavi edebilmek için bu uygulamayı yapabilirler.

Ozon Terapi

 Ne Kadar Sürer?

Bu tedavinin majör ve minör olacak şekilde iki farklı sürede tedavisi bulunmaktadır. Minör tedavi süresi 1 dakikadan az olacak şekilde 30 – 40 saniye ozon uygulaması iken majör tedavi şekli ise 20 – 30 dakikaya kadar uzayabilmektedir. Tedavinin ne kadar süreceği, ozon terapisini planlayan uygulayıcı tarafından iyi bir analizle belirlenmektedir.

 Nelere İyi Gelir?

Ozon terapisi pek çok farklı soruna iyi gelmektedir. Özellikle cilt ve kulak rahatsızlıklarında ozon terapisi kullanılmaktadır. Buna ek olarak romatizmal hastalıklar, migren gibi hastalıklarda da kullanılabilmektedir. Diyabete dahi iyi gelen ozon tedavisi, çeşitli bölgelerde meydana gelen ağrıların azalmasına da yardımcıdır. Bunu sebebi olarak ise antioksidan özelliği ile sorunu ortadan kaldırabilme özelliği göstermektedir. Bunun için kulak, göz, eklem ağrıları gibi pek çok ağrı türünde kişinin yaşam kalitesini etkilemektedir. Daha iyi hale getirmek içinse ozon terapisi uygulamaktadır.

Ozon Terapi

Nerede Yapılmaktadır?

Ozon tedavisi devlet hastanesi, özel hastaneler ve çeşitli tıp merkezlerinde uygulanabilmektedir. Ozon terapi uygulanma yeri önemlidir. Ve uygulamayı yapacak hekimin bu konu ile ilgili bir eğitim alması çok önemlidir. Bunun için uygulama yapılacak yeri ve uygulama yapacak olan kişiyi özenle seçmek gerekmektedir. Bunlara ek olarak, ozon terapisi hekimlerin kendi özel muayenehanelerinde de uygulanabilen bir terapi şeklidir. Bu nedenle pek çok sağlık kurumunda ozon terapisi yapıldığı söylenmektedir.

Estetik hakkında en güncel ve en doğru bilgileri sizlere ulaştırmak için çalışmaktayız. Düzenli olarak güncellenen sitemizde tüm konuları rahatlıkla bulabilir, tercih edeceğiniz estetik operasyonla ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.