Medikal Cilt Bakımı Nedir? Nasıl Yapılır?

A+
A-
Medikal Cilt Bakımı Nedir? Nasıl Yapılır?

 

Medikal Cilt Bakımı Nedir?

Son dönemlerin popüler uygulamaları arasında Medikal Cilt Bakımı fazlasıyla tercih edilip araştırılmaktadır. Birçok kişi cildinin pürüsüz ve parlak görünmesini istemektedir.  Cildimiz gün içinde birçok maddeye maruz kaldığı için düzenli bakım yapılması gerekmektedir.  Gün içerisinde yapılan makyaj ve güneşin zararlı ışınları cilde zarar vermektedir.

 

Cildin yağlanması ve kirler ciltteki hücrelerin kapanmasına neden olur. Bundan dolayı da temiz ve parlak bir cilde bakım yapmadan sahip olmak mümkün değildir. Bu durumlardan dolayı cildin daha temiz, parlak ve canlı görünmesi için medikal cilt bakımı yapılması gerekmektedir. Bu noktada medikal cilt bakımı nedir? Sorusu karşımıza çıkmaktadır.

 

Medikal cilt bakımı cildin kir, makyaj gibi maddelerden kapanan gözeneklerin açılmasını sağlamaktadır. Bu gözeneklerin açılmasıyla temiz ve pürüzsüz bir cilde sahip olunmaktadır. Ayrıca medikal cilt bakım düzenli bir şekilde yapılmaktadır. Düzenli olarak yapılan bu bakım cildin ölü derilerden temizlenmesine yardımcı olur. Bu bakım ile birçok kişinin sahip olmak istediği parlak ve sağlıklı bir cilt sağlanmış olur. Ayrıca medikal cilt bakımı ile siyah noktaların da temizlenmesi işlemi gerçekleştirilmektedir.

Medikal cilt bakımı cilt bakımı olumsuz koşulların cilde verdiği zararlar ve yaş ile birlikte düzenli olarak yapılması gereken bir bakımdır. Bu bakımda kullanılan ürünler cilde herhangi bir zarar vermektedir. Bu bakım profesyonel kişiler tarafından yapılması gerekir. Bu uygulama güzel bir cilt görünüşüne sahip olmasının yanında sağlık için de önemlidir. Bu bakım ile sağlıklı bir cilt elde edilmektedir.

Medikal Cilt Bakımı

Medikal Cilt Bakımı Kaç Seans?

Bu uygulamanın beli bir seans sayısı yoktur.  Medikal cilt bakım seansları kişini ihtiyacına göre değişmektedir.  Kimi ciltler birkaç seans sonrası istenilen sonuca ulaşılmaktadır. Kimi ciltlerde ise bu seans sayısı artmaktadır.

Akne ve yağlı bir cilde sahip olan kişilerin bu bakımı altı seans yapılması önerilmektedir.  Genel olarak bu seanslar on günde bir yapılmaktadır. Bu seanslar sonucu cilt kir ve ölü hücrelerden arındırılır. Bu bakım ile cildin iyileşmesi için zemin hazırlanmaktadır. Yapılan seanslarda iki hafta sonra ciltteki düzelmeler fark edilmektedir. Bu cilt bakımı cilt sağlığı için çok önemlidir. Bundan dolayı bu bakımı düzenli olarak yapılması gerekir. En az ayda bir kere medikal cilt bakımı yapılmalıdır.

 

Medikal Cilt Bakımı Kaç Yaşında Yapılır?

Cilt bakımı için belirli bir yaş gerekmemektedir. Her yaşta cilde bakım uygulanması gerekmektedir. Sadece çocukların cildi çok hassas bir yapıda olduğu için cilt bakımı yapılırken kimyasal maddelerden uzak durulması gerekmektedir.

Medikal cilt bakımı ortalama olarak 12-15 yaş aralığında yapılmaya başlanabilir. Tabi kişinin cilt bakım ihtiyacı değişiklik gösterdiği için bu yaş farklılık gösterebilmektedir. Kişinin ihtiyacına göre bu bakım düzenli olarak yaptırılmaya başlanmalıdır.  Yapılan bu bakım içinde kullanılan ürünler yaşa ve cilt ihtiyacına göre değişiklik göstermektedir.  İlerleyen yaşlarda sürekli olarak bu düzenli cilt bakımında kullanılan ürünlerin ve işlemlerin planlanması gerekmektedir.  Yapılan bu plan ile her yaşa ve ihtiyaca uygun cilt bakımı yapılmış olur.

Medikal Cilt Bakımı

Medikal Cilt Bakımı Kaç Günde Bir Yapılır?

Medikal cilt bakımı kişinin cilt ihtiyacına göre yapılmaktadır. Bundan dolayı da kişiden kişiye bu cilt bakımı gün aralığı değişiklik göstermektedir. Ciddi cilt problemleri olan kişiler bu bakımı 7-10 günde bir uygulanması gerekir. Ve bu uygulamanın özellikle altı ay boyunca sürekli ve düzenli yapılması gerekmektedir.

Bunun dışında normal ciltlerde bu bakım 21 günlük periyotlarda yapılması önerilmektedir. Önemli olan bu bakımı düzenli ve aksatmadan uygulamaktır.

Çünkü cilt sürekli olarak makyaj, kir ve zararlı güneş ışınlarına maruz kalmakta ve yıpranmaktadır. Bu da cilt sağlığını olumsuz olarak etkilenmektedir. Düzenli bir cilt bakımı ile cilt sürekli olarak bu olumsuzluklardan arındırılmaktadır. Düzenli bir Medikal Cilt Bakımı sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olunabilir.

 

Medikal cilt bakımı kaç TL’dir?

Bu uygulamanın merak edilen konulardan biridir. Medikal cilt bakım fiyatı değişiklik göstermektedir.  Kişilerin cildinin ihtiyaç duyduğu bakım farklılık göstermektedir. Bu farklı bakım uygulamalarında kullanılan ürünler ve yapılan işlemler de kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Medikal cilt bakım fiyatı da bu bakım ve kullanılan ürünlere belirlenmektedir. Bu sebeplerden dolayı net bir fiyat söylemek sağlıklı değildir.

Fiyat konusunda önemli ve dikkat edilmesi gereken noktalardan biri kullanılan pahı ürünlerdir. Birçok kişi ürünün pahlı olmasının daha iyi olacağı yanlışına düşmektedir.

Burada cildin duyduğu ihtiyaç kişiden kişiye farklılık gösterdiği için cildin ihtiyacına uygun ürünün kullanılması gerekmektedir. Pahalı ürün kullanımından çok cildin ihtiyacına göre ürün kullanılması iyi sonuç alınmasını sağlamaktadır.

Medikal Cilt Bakımı

Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt bakımı ile ilgili merak edilen sorularda bir de medikal cilt bakımı nasıl yapılır sorusudur. Medikal cilt bakımı kişiye özel olarak yapılmaktadır. Çünkü kişilerin ciltlerinin ihtiyaç duyduğu bakım farklılık gösterebilmektedir.

Medikal bir cilt bakımı için profesyonel bir kişi tarafından cilt taraması yapılması gerekmektedir. Yapılan bu cilt taraması kapsamlı bir şekilde olması gerekmektedir. Ardından cildin ihtiyacına göre bakım yapılması için cilde peeling yapılır. Peeling ile ciltteki makyaj ve kir kalıntıları temizlenir. Kullanılan ürünler ile ciltteki ölü hücreler temizlenir. 

Cilt iyice temizlendikten sonra cilde buhar uygulaması yapılmaktadır. Buhar uygulaması ciltteki gözeneklerin yumuşamasını sağlar.  Yumuşayan ciltteki siyah noktalar temizlenir ve cilt dezenfekte edilir. Tüm bu temizlik uygulamaları bittikten sonra cilt bakım işlemleri yapılır. Cildin bakımı da yapılması ile medikal cilt bakımı tamamlanmış olur.

Medikal Cilt Bakımı Evde Nasıl Yapılır?

Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak için evde de düzenli bir cilt bakımı yapılması gerekmektedir. Evde cilt bakımı nasıl yapılması gerektiği aşamaları şu şekilde inceleyebiliriz:

  • Evde Medikal Cilt Bakımı yapılması için ilk olarak cildin temizlenmesi gerekmektedir. Cilt makyajdan temizlenir. Ardından bol su ile yıkanarak bakıma uygun zemin oluşturulur.
  • Eve medikal cilt bakımı için ikinci aşama ise cildin arındırılması gerekir. Cildin sadece temizlenmesi yeterli bir işlem değildir. Cilde tonik uygulayarak cilde kalan makyaj ve kirden arındırılması sağlanır. Böylelikle gözeneklerin açılması sağlanır. Bu işlem yapılmadığında ciltte siyah nokta ve sivilce oluşmaktadır. Burada insanların sıkça sorduğu medikal cilt bakımı sivilceleri giderir mi? Sorusunun cevabı verilmiş olur.
  • Evde cilt bakımının üçüncü aşaması cilde peeling uygulamaktır. Peeling ile cilt ölü hücrelerden arındırılması sağlanır.
  • Peeling işlemi ile cildi ölü hücrelerden temizledikten sonra cildi nemlendirmek gerekmektedir. Cilt yapısına uygun bir nemlendirici ile cildi nemlendirilmesi sağlanır.
  • Nemlendirme işleminden sonra cildin ihtiyacına göre bakım yapılması gerekmektedir. Bu noktada cilt tipine uygun ürünler kullanılmalıdır. Yağlı, kuru ve karma ciltlere kullanılan ürünler farklılık göstermektedir.
  • Bu bakım işlemlerinden sonra cildin bakım desteği sağlanmalıdır. Cilt tipine ve cildin ihtiyacına uygun olarak cildin ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineral desteği sağlanmalıdır.
  • Bu medikal cilt bakımı sonrası cildi güneşin zararlı ışınlarından korumak için güneş kremi kullanılmalıdır. Bu kullanılan güneş kremi cilt tipine uygun olmalıdır.
  • Cilt bakım ve sağlığı için beslenme ve su tüketimine dikkat etmek gerekir. Gün içerisinde bol su tüketilmesi ve sağlıklı beslenmek gerekir.

Medikal Cilt Bakımı Ne Kadar Sürer?

Medikal Cilt Bakımı süresi değişiklik gösterebilmektedir. Cildin ihtiyacına uygun olarak belirlenen ve yapılan uygulamalar bu bakım süresinin farklı olmasına neden olmaktadır.  Ortalama olarak medikal cilt bakım süresinin 1 saat olduğunu söyleyebiliriz.

Medikal Cilt Bakımı

Medikal Cilt Bakımından Sonra Cilt Ne Zaman Yıkanır?

Cilt bakımı için en çok sorulardan biri de medikal cilt bakımı sonrası cildin ne zaman yıkanması gerektiğidir. Bu noktada bakımdan sonra değil de bakımdan önce duş alınması gerekmektedir. Bu hem bakım için önemlidir. Duş ile ciltteki gözeneklerin açılması sağlanır böylelikle bakım daha kolay uygulanır. Bakımdan yapılan peeling sonrası özellikle yüzün yıkanması gerekmektedir. Çünkü uygulanan peeling ile cildin ihtiyaç duyduğu mineral ve vitamin takviyesi yapılmış olur.

 

Cilt Bakımı Ne İşe Yarar?

Medikal cilt bakımı faydaları saymakla bitmez. Medikal cilt bakımını düzenli bir şekilde uygulandığında birçok faydasını görürüz. Tabi bu bakımın uzman biri ve cildin ihtiyacına uygun ürünlerin kullanılması gerekmektedir. Bu bakımın en önemli faydalarından biri cildin sağlıklı kalmasını sağlar. Çünkü cilt bakımı ile cilt gözenekleri açılır ve cildin ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineral takviyesi yapılır. Bu da cildin sağlıklı olmasını sağlar.

Medikal Cilt Bakımı ile yüz temizlenerek cilt ölü hücrelerden temizlenir. Bu temizlenen ölü hücrelerden sonra daha canlı ve parlak bir cilt sağlanmış olur. 

Bunların yanında medikal cilt bakımı ile siyah nokta ve sivilce problemleri çözülmüş olur. Ancak bu bakımın düzenli ve sürekli olması gerekmektedir. Kısacası medikal cilt bakımı ile sağlıklı, parlak, canlı ve pürüzüz bir cilde sahip olunabilir.

 

Medikal Cilt Bakımında Neler Yapılmaktadır?

Medikal cilt bakımı ile temel olarak cildi temizlemek ve cilde bakım yapılması amaçlanmaktadır. Cilt bakımı yapılırken sırasıyla çeşitli uygulanmalar yapılmaktadır. Bu uygulamalar şu şekildedir:

  • Medikal cilt bakımının temel e ilk adımı cilt temizliğidir. İlk olarak cildin temizlenmesi gerekmektedir. Ciltte makyaj varsa cilt temizlenir ve cilt kirlerden arındırılır.
  • İkinci aşama olarak cilde tonik yapılmaktadır. Cilde tonik yapılmasının sebebi ciltteki hücreleri makyaj ve kir kalıntılarından tamamen temizlemektir.
  • Tonik işleminden sonra peeling işlemi uygulanır. Peeling ile ciltteki ölü deriler temizlenmektedir.
  • Bu işlemden sonra cilde buhar işlemi uygulanır. Bu buhar işlemi ile gözeneklerin yumuşaması sağlanır. Böylelikle cilt bakıma hazır hale getirilmektedir.
  • Sonrasına cilde serum işlemleri yapılmaktadır.
  • Bu işlemler sonrası cilde tekrar tonik uygulanarak cildin sıkılaşması sağlanır.
  • Ardından cildin ihtiyacına uygun bakım maskesi uygulanır. Bu bakım maskesi bir süre bekletildikten sonra temizlenir.
  • Maskeden sonra cilde uygun bir nemlendirici kullanarak cildin nem ihtiyacı karşılanır.
  • Son olarak da cilde güneş kremi uygulanır ve bakım tamamlanır. Tüm bu işlemlerde çeşitli medikal cilt bakım cihazı kullanılmaktadır.

 

Medikal Cilt Bakımı Nerde Yapılmaktadır?

Medikal cilt bakımı uzman kişiler tarafından güzellik merkezlerinde yapılmaktadır.  Burada klasik ve medikal cilt bakımı farkı sorusuna da cevap buluruz. Medikal cilt bakımında cilt ihtiyaçlarına göre medikal cilt bakım çeşit uygulamaları belirlenmektedir. Ardından uzmanlar tarafından işleme uygun medikal cilt bakım cihazı kullanılmaktadır.

 

Medikal Cilt Bakımı Nelere İyi Gelir?

Medikal cilt bakımı ciltte olan sorunlara iyi gelmektedir. Birçok kişinin sorduğu medikal cilt bakımı sivilceleri geçirir mi? Ve medikal cilt bakımı lekeleri yok eder mi? Sorularına olumlu cevap sağlamaktadır. Medikal cilt bakımı ciltteki sivilce ve lekelerin temizlenmesini ve cildin iyileşmesini sağlar.  Kişilerin medikal cilt bakım yorumları da genelde olumlu olmaktadır.

Cilt ile ilgili diğer uygulamaları görmek için TIKLAYINIZ…

 

Estetik hakkında en güncel ve en doğru bilgileri sizlere ulaştırmak için çalışmaktayız. Düzenli olarak güncellenen sitemizde tüm konuları rahatlıkla bulabilir, tercih edeceğiniz estetik operasyonla ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.