Masseter Botoksu (Çene Botoksu) Nedir? Nasıl Yapılır?

A+
A-
Masseter Botoksu (Çene Botoksu) Nedir? Nasıl Yapılır?

Masseter Botoksu (Çene Botoksu) Nedir?

Masseter Botoksu, çene bölgemizin yan tarafında olan ve en güçlü çiğneme kası olarak adlandırılan masseter kası büyüyerek, dışarıdan bakıldığında görünecek kadar büyük ve belirgin şekle getirilmesine masseter hipertrofisi (masseter büyümesi) uygulaması denir.

Bu durumun en belirgin sebepleri, değişik faktörlere bağlı olarak diş sıkma ve diş  gıcırdatmanın yanında ek olarak çok fazla sakız çiğneme ve çok sık olarak sert et veya besin tüketilmesidir.

 

Bu hastalığın tedavisi için tercih edilen masseter botoksu, masseter kasının olduğu yüzünüzün alt tarafının inceltildiği bir estetik uygulamasıdır. Çene botoksu olarak da adlandırılan bu uygulamanın yüzün alt tarafındaki şekil bozukluğunun düzeltilerek tedavi edilmesi yönündedir.

Özellikle yoğun ve stresli zamanlarda kişiler, farkında olmadan dişlerini sıkabilir. Sürekli olarak diş sıkma, yüzünüzde bulunan çiğneme kaslarında büyüme yapar. Bu kasın büyümesi yüzünüzde estetik görüntü açısından iyi bir durum oluşturmaz. Bu durumu düzeltmek için geliştirilmiş olan botoks uygulaması sayesinde yüzünüzdeki sert, kare ve erkeksi görüntü düzeltilmiş olur. Bu uygulama sayesinde daha orantılı ve daha estetik bir görüntü sağlanmış olur.

Masseter kasının çok fazla büyümesi kişide fiziksel olarak da ağrı yaratabilir. Bu bakımdan çene veya diş sıkma botoksu olaraktan adlandırılan bu yöntem estetik ve tedaviye yönelik de uygulanmaktadır.   

Masseter Botoksu (Çene Botoksu) Neden Yapılmaktadır?

Masseter kas büyümesi, işlevsel olarak insanlarda engel olacak bir durum yaratmaz. Fakat gereğinden fazla büyüme görsel olarak hoş bir görüntü oluşturmaz. Bu durumda çene yapınız yanlara doğru genişler ve kare bir şekli andırır. Bu görüntü kadınlar için hoş bir görüntü oluşturmamaktadır. Hiçbir kadın yüzünde erkeksi veya sert bir görünüm istemez. Bu kasın gereğinden fazla büyümesi sadece görünüm olarak değil beraberinde farklı sorunlar getirmektedir. Bunlardan ilk diş gıcırdatmadır. Bu durum diş sıkma sorununu da beraberinde getirir. Bu hem ağrı hem de dişlerinizde hasara yol açan bir durumdur. Bu gibi sorunlardan kurtulmak için en etkili yöntem Masseter botoksu uygulamasıdır.

Masseter Botoksunun Faydaları Nelerdir?

Masseter botoksunun size sağladığı birçok olumlu yönü vardır. Bu uygulamanın kişilere en çok sağladığı faydalı yanları ise;

  • Maksimum seviyede güvenlidir. Cerrahi bir uygulama değildir. Diğer plastik cerrahi uygulamalar gibi herhangi bir riski yoktur.
  • Çene yapınızı inceltip olması gereken gibi ince ve ek olarak oval bir yüz hattı sağlar.
  • Çene kasına uygulanan botoks ile çene kasının boyutu küçültülür. Bu şekilde daha ince ve daha belirgin yüz hattı sağlanmış olmaktadır.
  • Çene sıkma veya diş gıcırdatmadan ötürü oluşan ağrılarınızdan da bu işlem sayesinde kurtulursunuz.

Kimler Masseter Botoksu Yaptırabilir?

Çenesinin şeklinden veya yapısından memnun olmayan ek olarak bu işlemin yapılmasında sorun oluşmayacak bir rahatsızlığı olmayan kişiler yaptırabilir. Fakat hamile ve emziren anneler ve genel olarak sağlığı yerinde olmayan kişilere bu işlemin yapılması önerilmemektedir.

 

Masseter Botoksu Nasıl Yapılır?

Masseter botoks uygulaması yapılırken botoks direkt olarak masseter kasına yapılmaktadır. Ortalama olarak 10 dakika kadar süren bu uygulama esnasında kişi herhangi bir acı hissetmez. Uygulama öncesinde sürülen kremler yardımıyla bölge uyuşturulmaktadır. Uygulamadan sonra kişiler hızlı bir şekilde günlük yaşantılarına dönmektedir.

Masseter Botoksu (Çene Botoksu) Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Masseter botoksu işlemi ne kadar sürer?

BU uygulama ortalama olarak 10 dakika sürmektedir. Uygulama bittikten sonra ağrı ve acı hissetmen günlük yaşantınıza dönebilirsiniz. Uygulamanın gerçek etkisi ortalama 3-4 hafta içinde belli olur. Bu zaman sırasında çeneniz tam şeklini alacaktır.

 

Masseter botoks kalıcılık süresi ne kadar?

Masseter kas botoks uygulaması, ortalama 3-6 aylık bir süre için etkilidir. Bu süre kişinin anatomik yapısından dolayı değişkenlik göstermektedir. Daha uzun süre bir kalıcılık istiyorsanız 2-4 ay sonra tekrar bu uygulamayı yaptırabilirsiniz.

Masseter botoks etkisi ne zaman sona eriyor?

Bu uygulama yapıldıktan sonra 2-4 hafta içersinde en üst verimliliği sağlar. Etkisi 4 aya kadar devam eder. Yüzünüzde oluşan V etkisinin kalıcılığı için uygulamayı doktor tavsiyesine göre tekrarlamanız önerilmektedir.

Uygulamanın ne sıklıkla tekrar edilmesi gerekir?

Yüz yapınıza göre size en doğru süreyi doktorunuz verecektedir. Fakat genel olarak 5-6 ayda bir bu işlem uygulanmaktadır.

 Tedaviden sonrasında herhangi bir ağrı oluşur mu?

Bu uygulamadan sonra kişiler herhangi bir ağrı veya acı yaşamazlar.

Masseter uygulaması sonrasında yemek yediğimiz zamanlarda ağrı olur mu? 

Bu uygulamadan sonra yemek yerken herhangi bir ağrı oluşmaz.

Uygulama sonrasında ne zaman makyaj yapılmaktadır?

Masseter botoksu uygulamasından sonra 24 saat makyaj yapılmaması tercih edilmelidir. Sonraki süreçte makyaj yapabilirsiniz. Fakat bunu doktorunuza danışmadan uygulamayın.

Masseter botoksundan sonra hangi konulara dikkat etmek gerekir?

  • Botoks uygulaması etkisini 7 gün sonra göstermeye başlayacaktır.
  • İlk saatler sert gıdalar tüketilmemelidir.
  • Uygulama yapılan bölgeye masaj yapabilirsiniz.

 

Botoks uygulaması ile cerrahi çene küçültme ameliyatı arasında bulunan  farklar nelerdir?

Botoks ile çene küçültme, pratik, ağrısız ve ceraahi operasyon gerektirmeyen bir uygulamadır. Çene kemiği küçültme ameliyatı ise cerrahi bir uygulamadır. Çene bölgesinde kesi açılarak traşlama yöntemi ile yapılmaktadır. Fakat masseter botoks uygulamasında kesi yada cerrahi bir uygulama olmaz. Bu yüzden herhangi bir komplikasyon veya risk taşımaz. Ağrısız ve acısız pratik bir yöntemdir.

 

 

 

Estetik hakkında en güncel ve en doğru bilgileri sizlere ulaştırmak için çalışmaktayız. Düzenli olarak güncellenen sitemizde tüm konuları rahatlıkla bulabilir, tercih edeceğiniz estetik operasyonla ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.